Ouder en kind yogalessen

 

Kinderyoga helpt kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen te krijgen door beweging, ontspannen en ontdekken. Yoga is goed voor iedereen, maar samen plezier maken met je kind, fysiek en emotioneel opnieuw met elkaar en jezelf verbinden is een groot kado, zowel voor jezelf als voor je kind. Tijdens de yogalessen leer je jezelf (dieper) te verbinden met je kind door yoga- en ontspanningsoefeningen, massage-oefeningen en visualisatie. Deze positieve interactie helpt het basisvertrouwen en zelfvertrouwen te versterken en de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

 

Ouder en kind yogalessen

Tijdens een yogalessen worden verschillende houdingen aangeboden om te leren voelen (in je lichaam), ervaren (wat er is), luisteren (naar jezelf en anderen) en te accepteren (dat het is zoals het is).

Samen bewegen en ontspannen in een veilige omgeving. Het is elke keer weer mooi om te zien hoe het kind in ons volwassenen naar boven komt tijdens zo’n les. Voor ons leuk, maar de kinderen genieten daar echt van. Echt samen zijn.

Een favoriet onderdeel van de les is de massage. Waarom? Aanraken is het belangrijkste wat er is; onze basisbehoefte als mens. Positieve aanraking hebben we nodig om sterk en weerbaar te zijn, zelfvertrouwen te krijgen en onze grenzen te herkennen. Hierbij is leren geven net zo belangrijk als ontvangen. Dus lieve ouders, probeer het eens. Laat het kind in jou naar buiten en kijk naar jouw kind, dat geniet en opgaat in het verhaal, de bewegingen en zich ontspant.