IKKI Kinderyoga

Kinderyoga helpt kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen te krijgen door beweging en ontspanning.

Yoga is goed voor iedereen, maar kan hulp bieden aan kinderen met klachten als:

  • Concentratieproblemen
  • Hoogsensitiviteit/ hooggevoeligheid
  • Gepest worden/ niet voor zichzelf op durven komen
  • Slecht geaard zijn, teveel in het ‘hoofd zitten’ en piekeren
  • Achterstand motoriek
  • Snel vermoeid raken
  • Angstig zijn
  • Slaapproblemen
  • Hoofd- of buikpijn
  • Onzeker zijn

Ik geef individuele kinderyoga lessen aan kinderen uit Alblasserdam, Papendrecht, Ridderkerk, Zwijndrecht en omstreken. Elk kind verdient een moment voor zichzelf!

Wie ben ik?

Yoga helpt kinderen in contact te komen met zichzelf: hun lichaam, emoties en gedachten. Ze ontdekken tijdens de lessen grenzen, doelen, wensen, oplossingen en mogelijkheden in zichzelf. Hierdoor groeit hun innerlijke kracht en balans en leren ze bewust onderscheid te maken tussen wat ze zelf denken, vinden en voelen en wat anderen denken, vinden of voelen.

Lekker tot rust komen

Een kind krijgt dagelijks veel indrukken te verwerken. Op school willen ze de les volgen, een toets maken of spannen ze zich in bij het oplossen van een ruzie of het behouden van hun plekje in de groep. Hierdoor is het soms lastig om bij “jezelf” te blijven.

Kinderyoga geeft ontspanning en biedt een mooi tegenwicht aan voor de inspanning die kinderen leveren, namelijk ontspanning. Kinderen leren tijdens de les bewust om te gaan met (in)spanning en ontspanning. Het brengt ze in balans. Zo kan een kind dat bijvoorbeeld spanning voelt voor een toets of een spreekbeurt, een eenvoudige ademhalingsoefening doen, waardoor de toets of spreekbeurt met rust en zelfvertrouwen uitgevoerd wordt.

Kinderyoga helpt jouw kind ontspannen, waardoor het gemakkelijker met spanningen leert omgaan.

Ik geloof in mezelf en ik weet wat ik kan

Tijdens een yogales worden verschillende houdingen aangeboden om te leren voelen (in je lichaam), ervaren (wat er is), luisteren (naar jezelf en anderen) en te accepteren (dat het is zoals het is).

In de les is er geen competitie, maar juist een veilige omgeving. Alle oefeningen worden spelenderwijs aangeboden, waardoor jouw kind vaardigheden aanleert. Het zelfvertrouwen groeit, doordat kinderen weten wat ze kunnen.

Met yoga lekker in je vel

Tijdens de les maken we samen plezier door te ‘spelen met yoga’. Een les bestaat uit yogahoudingen*, ademhalings – en ontspanningsoefeningen, waarbij de creatieve elementen muziek, dans, spel, zang of tekenen ook worden ingezet. Het gaat er niet om wie het beste is, iedereen doet zijn eigen best en wat je doet is goed. Plezier hebben in wat je doet is het allerbelangrijkste!

* Zo slim als een Dolfijn, zo wijs als een Uil, zo krachtig als een Krijger, zo zelfverzekerd als een Leeuw of zo trots als een Pauw. Veel yoga-houdingen hebben herkenbare (dieren)namen wat het voor kinderen erg leuk maakt om te doen!