“De Wijze Uil” voor hooggevoelige kinderen en hun ouders, lichaamsgerichte praktische begeleiding, waarmee je stappen verder komt.

 

Misschien is je kind hooggevoelig en heeft jouw kind een andere aanpak nodig dan andere kinderen. Dan ben je bij IKKI-yoga.nl op het juiste adres! Als kinderyogacoach kan ik jullie handvatten bieden om hier samen als gezin mee te spelen en het plezier te herontdekken. Het ouder- en kindcoachpakket “De Wijze Uil” biedt: lichaamsgerichte kortdurende begeleiding, voor hooggevoelige kinderen en ouders.

Wat kan je tijdens de training verwachten?

Gronden: Hooggevoelige kinderen zitten veel in hun hoofd en hebben moeite met het bewaken van hun eigen grenzen. Ze cijferen zichzelf vaak weg en hebben moeite bij zichzelf te blijven. We noemen dit ook wel niet goed gegrond of geaard zijn. De eerste les bestaat uit handige tips, ademhalingsoefeningen en yogaoefeningen om te gronden, die je zelf thuis ook kan oefenen!
Emoties: Wat zijn emoties en gevoelens en wat doen e voor jou? We gaan aan de slag om samen een helpende manier te vinden om je kind te leren uiten wanneer het zich boos, bang of verdrietig voelt. Hoe kan jouw kind zichzelf ontspannen en rustig krijgen als het zich niet fijn voelt.
Zelfvertrouwen: werken aan een positief zelfbeeld. Vaak zijn hooggevoelige kinderen perfectionistisch, krijgen daardoor last van faalangst en vinden ze dat ze eigenlijk niet zoveel kunnen. En als ouders zien we onze kinderen graag gelukkig, blij en sociaal-emotioneel evenwichtig. Een blijer, gelukkiger en zelfverzekerder kind ​is een kind dat straalt, weet wat hij wel en niet goed kan en staat open voor nieuwe ervaringen. Zelfvertrouwen is als een spier die we trainen. Tijdens deze module gaan we samen oefenen en krijg je natuurlijk tips en trucs mee die je samen met je kind thuis kan oefenen.
Oudersessie: We zijn dol op onze kinderen en brengen ze met liefde groot. Je steunt ze waar je kan, maar het is soms best een ontdekkingsreis en een uitdaging. Een oudergesprek is fijn en handig om inspiratie op te doen, maar ook om specifieke vragen te stellen waar je zelf over twijfelt, of hoe jij je kind nog beter kan begeleiden. Na de oudersessie kan jij je kind helpen met zijn of haar gevoeligheid.