Hoe ga je om met jezelf?

Voordat je kinderen kreeg wist je waarschijnlijk precies hoe je het ging doen.

Je zou geduldig zijn, bakken vol met liefde over je kinderen uitstrooien en het anders doen dan je eigen ouders, want die snapte niet hoe ze met jou om moesten gaan. En nu ben je zelf moeder of vader en sta je opeens te schreeuwen tegen je eigen kind. Je hoort jezelf dezelfde dingen zeggen als jouw moeder tegen jou…mmm.

Of je hebt een vriendin die je precies vertelt hoe jij jouw kindje het beste kan helpen, omdat zij hier ervaring mee heeft en het voor haar kind helpt. Maar hoe kan je jouw kind dat enorme woede aanvallen heeft, moeite heeft met slapen of weinig zelfvertrouwen heeft helpen?

Ga eens lekker zitten met een kop thee op de bank. Neem een moment voor jezelf. Adem bewust in en uit en wees met je aandacht bij je ademhaling. Laat alle gedachten even voor wat ze zijn. Stel jezelf de vraag wat jij nodig hebt op dit moment. Heerlijk he?! Even een oplaad momentje voor jezelf.

Hoe kan ik mijn kind helpen?

Als je jezelf bewust wordt van wat jij nodig hebt, kan je dit jezelf vaker geven. Hoe meer je jezelf kan geven wat je nodig hebt, hoe meer er in je gezin verandert. Wanneer jij leert luisteren naar jouw behoeften, ideeën en verlangens, hoe meer je leert luisteren en ziet wat jouw kind nodig heeft.
Maar hoe help je nu op deze manier je kind dat enorm boos is? Als jij leert je rustpunt te vinden in jezelf, reageer je steeds minder boos op je kind dat boos is. Als je leert lief te zijn voor jezelf en naar jezelf te luisteren, leer je jezelf te accepteren en te laten zien aan anderen. Als jij je hart openstelt, volgt jouw kind je voorbeeld.

Emoties komen en gaan. Ook op een dag dat je blij bent, heb je momenten van.. he shit, niet nu. We zijn niet de hele dag alleen maar blij. Maar je basis emotie beïnvloed je gedachten. En dus denk je dat je de hele dag blij bent. De kracht van je gedachten is erg sterk en kan je leren beïnvloeden.

Wanneer jij leert emoties te benoemen en te voelen, kan je dit aan je kind leren. Ik beoefen bijna dagelijks yoga. Een moment voor mezelf om even in te tunen en mezelf vragen te stellen en te ontdekken waar er spanning zit in mijn lichaam. Mijn moeder leerde mij dat elk huisje zijn kruisje heeft. En ik heb ervaren als moeder en kindercoach dat kinderen je het meeste nodig hebben, wanneer ze dit het minst lijken te verdienen.

Wil je samen eens koffie of thee drinken? Ik nodig je van harte uit en hoop snel kennis met je te maken. Maak een afspraak via: [email protected] of bel naar 06 38 42 98 46