De laatste (school) dag..

Wauw, wat is het jaar snel omgegaan. Bij ons is de laatste schooldag aangebroken en vanmorgen stonden ze stralend op om naar school te gaan. Ja een feestdag! Een dag met plezier en misschien een traan. Een traan als teken van afscheid, een traan om het bekende achter zich te laten .. een traan als uiting van hun gevoelens. Want wat heb ik gevoelige, maar o zo prachtige kinderen. Wat ben ik dankbaar dat ik hun moeder mag zijn. Dat ik ze mag begeleiden om hun eigen weg te vinden. Dat ze opgroeien tot individuen, soms met hulp, soms in kleine stapjes en soms zonder hulp met grote sprongen! Om ze op te voeden tot evenwichtige en stralende volwassenen.

Rollercoaster
Wat heb ik veel geleerd in de rollercoaster van het ouderschap. Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Het is soms moeilijk en dan moet je doorbijten. Een kind moet soms even door iets heen waar wij als ouders geen grip op hebben en ook dat hoort bij opvoeden. Een baaldag? Mijn kinderen hebben die net zo goed als ikzelf. We hebben allemaal mindere en goede dagen met meer energie en geduld. So be it! Ik heb geleerd te blijven doorademen en los te laten.

Gevoelens
En op een dag als vandaag..kijk ik even terug..nou ja eigenlijk..voel ik dat ik even mag stilstaan. In het moment te staan en te genieten. Te genieten van alle emoties die ik voel en die mijn kinderen voelen. In de wervelstorm van gevoelens blijven staan en ze allemaal ervaren: blijdschap en een traan, spanning en rust. Door dicht bij mezelf te blijven sta ik stevig als een boom.

Levensboom
Een boom die mijn kinderen bescherming bied, een boom met stevige wortels in de grond. Bomen laten mij de kracht, rust en balans laten zien, voelen en ervaren, vooral in mijn yoga oefeningen. Ik ben mijn eigen verhaal, mijn levensboom die in verbinding met anderen staat. Ik wil graag een paar tips delen die je samen met jouw kind in jullie vakantie kunnen doen:

Op het bijgevoegde plaatje een leuke oefening om samen met je eigen kind te doen.

En als je nog een leuke boek zoekt om samen in de vakantie te lezen, dan raad ik je deze aan: www.deboomzondervruchten.nl

Ik ga met mij kinderen en lief vakantie vieren samen even niets doen gek doen. Ik wens jullie een hele fijne ontspannende vakantie. Maandag 21 augustus starten de yogalessen en kindercoachingssessies weer.

Namasté, Ilse Karsdorp

IKKI Yoga en Kindercoach

 

de boom