Beelddenken

Mijn kind is een beelddenker

Hoe kan ik hem/ haar helpen? Als specialist beelddenken merk ik dat ouders behoefte hebben aan inzichten in het gedrag of de klacht van hun kind, want wat is een beelddenker nu precies?

Beelddenken

Beelddenken is een gave: een creatieve, drie-dimensionale manier van denken. Deze manier van denken is 30 keer sneller dan denken in woorden!

denkendmeisje

bron: www.reflexinbeeld.nl

Denk eens aan het woord ‘STOEL’. Velen zien dan de letters S-T-O-E-L in hun gedachten. Anderen zien echt een plaatje van een stoel. Compleet met zachte kussens en al. Van alle kanten. Handig! Je zou zeggen dat er niets aan de hand was. Behalve het feit dat we in een “talige” wereld leven; communiceren gaat met woorden. De beelden moeten dus worden omgezet naar taal.
Dit kan voor problemen zorgen op school: met taal (dyslexie), rekenen, planning en organisatie. De leerstof is namelijk gebaseerd op de andere manier van denken: taaldenken.
En hierbij kan ik als coach jou en je kind helpen op verschillende manieren. Als gecertificeerd beeld en brein coach geef ik individuele of groepstrainingen. De training heeft als doel kinderen te helpen om beter, sneller, leuker en effectiever te leren, zonder stress of faalangstgevoelens. Het kind ervaart (eindelijk) succes, waardoor het zelfvertrouwen groeit. Leren wordt weer LEUK!

Op mijn website kan je van alles lezen over beelddenken: wat het is, hoe het werkt, wat de kenmerken van beelddenkers zijn, maar ook wat voor problemen je kan tegenkomen op school, werk of in het gezin als je in beelden leert en denkt. Wat zijn nu de verschillen tussen beelddenkers en taaldenkers? Heb je vragen of wil je een afspraak maken, neem dan direct contact op.

Beeld en Brein training

De beeld en brein training in groepsverband bestaat uit 8 lessen van ruim een uur. Hierin leert uw kind leren. De training:

  • Combineert leren en doen!
  • Helpt je informatie beter onthouden
  • Geeft inzicht in hoe je hersenen werken
  • Vergroot je zelfvertrouwen en maakt je sterker
  • Helpt juist bij dyslexie, AD(H)D, ASS en beelddenkers
  • Helpt je effectiever leren door het aanleren van leerstrategieën zoals: conceptmapping (bijv.  voor verslagen maken of een werkstuk)
€ 225,-